feb
Äta hållbart för miljö och hälsa
De flesta vet att det vi äter har en påverkan på hälsan, men hur kan vi se till så att maten är hållbar för vår hälsa och vår miljö?
Anna Stubbendorff är doktorand i medicin i Lund och deltar i Lunds universitets forskarskola Agenda 2030. Hon undersöker hur man med hjälp av en föreslagen kost både kan vara mer miljömässigt hållbar och förhindra kostrelaterade kroniska sjukdomar som cancer eller hjärt-kärlsjukdomar.
Föreläsningen arrangeras av Lunds Naturskyddsförening, Lunds universitets Hållbarhetsforum och Stadsbiblioteket i Lund.
Evenemanget är gratis att besöka, ingen föranmälan krävs. Vissa programpunkter lockar en stor publik så kom i god tid om du vill vara säker på att få en plats.
Om evenemanget
Plats:
Lunds stadsbibliotek, Atriumgården
Kontakt:
jenny [dot] hansson [at] cec [dot] lu [dot] se